Ceuvelhoeve

De eeuwenoude Knokse Ceuvelhoeve begon aan een tweede leven als CWART. Moeder en dochter Corinne en Kiki Walder uit Knokke hebben CWART uitgebouwd tot een kunstplatform met tegelijk ook een brasserie, een wijnbar en een plek voor co-working. CWART wil voor opkomende kunstenaars de weg openen, daar waar nu nog geen plaats is binnen het bestaande circuit.

De Ceuvelhoeve aan de Kalfstraat dateert uit 1335 en is een van de oudste boerderijen van Knokke. Het complex werd grondig verbouwd en maakte een totale transformatie mee. Alles werd prachtig afgewerkt met veel moderne elementen, maar met respect voor het authentieke karakter van de hoeve. Heel wat originele materialen werden hergebruikt.

Art, work, wine & dine

In CWART draait alles rond de symboliek van vier. Er zijn vier onderdelen: art, work, wine & dine. Er is een wijnbar met restaurant en viermaal per jaar een grote expo met een combinatie van design, vintage en kunst. CWART wil vooral aan jonge kunstenaars een platform geven om een breed publiek te bereiken.

De brasserie en winebar zijn toegankelijk voor iedereen. Het is de bedoeling dat je hier op het gemak kan relaxen, iets eten of drinken en kan genieten van kunst en de prachtige omgeving.

 

Meer info op www.cwart.be

Kalfstraat 42 te 8300 Knokke-Heist : Tel. 050 / 96 02 44